Detská trojkolka Toyz
-10%
59,20 €
Aktívne sušené-na kvasenie muštu a rmutu za nízkych teplôt.
Aktívne sušené chladnomilné vínne kvasinky na prípravu bieleho a červeného vína.
Druh kvasiniek: Sacharomyces cerevisiae
Použitie:
Dávkovanie:
Pri muštoch zo silne infikovaného hnilého hrozna, pri nízkej teplote muštu a rmutu, pri presírení, pri nadmernom použití postrekových látok, pri zastavenom kvasení, sa odporúča použiť 1,5 – 2-násobné množstvo aktívnych sušených kvasiniek.
Návod na použitie:
Obsah vrecka zamiešame v 1dcl zmesi muštu a vlažnej vody o teplote 35 – 40 °C v pomere 1/3 – 2/3 . Zmes pri občasnom miešaní necháme stáť 20 minút a potom vlejeme do muštu, alebo rmutu, pritom dbáme o to aby rozdiel teplôt medzi touto zmäsou a muštom nebol väčší ako 10 °C. Na podporu činnosti kvasiniek doporučujeme pridať do muštu živnú soľ Zimovit (T52).
Prednosti použitia: